Gyerek ágynemű - amit jó tudni

Szeretné, ha gyermeke alig várja, hogy este lefeküdjön? Semmi sem könnyebb, mint minőségi és szép gyerek ágyneművel kellemesebbé tenni a lefekvés idejét.
Az első dolgok között, amelyeket a várandós szülők megvásárolnak a baba felszereléséhez, az ovis ágynemű. Ez többnyire 100% pamutból készül, nagyon kellemes tapintású, és kialakítása gyönyörűen kiegészíti a baba első szobájának összképét. Célszerű a kiságyat szivárgásmentes lepedővel is felszerelni.
A gyermek második éve körül már egy nagy ágyat vásárolunk, és itt a gyerek ágyneműk lehetőségeinek, mintáinak, típusainak és anyagainak sokasága nyílik meg.
A legtöbbször a gyerek ágynemű klasszikus mérete 140 x 200-as.
A kisgyermekeknél a mese- és filmfigurák, az autók vagy az állatok vannak túlsúlyban a népszerűségben. A nagyobbaknál a filmhősök következnek - pl. Harry Potter ágynemű, játéktémák - Play Station vagy Minecraft. A tinédzsereknél az absztrakt, virágos vagy 3d-s minták jönnek divatba.

Az utóbbi időben a sötétben világító ágyneműk nagyon népszerűvé váltak a gyerekek körében. A huzatok nyomtatásának része egy speciális fluoreszkáló festék, amely nappali fény vagy lámpa megvilágításakor a fény kikapcsolása után még egy ideig világít. Ennél a típusnál nagyon óvatosan kell mosni, és szem előtt kell tartani, hogy az ismételt mosás fokozatosan elhalványítja ezt a hatást. Tapasztalataink szerint azonban a kopás nem történik nagyon gyorsan, és általában addig tart, amíg a gyermek érdeklődése tart 😊.


 

És milyen anyagot válasszunk?

Már nem kell kizárólag a pamutra hagyatkoznunk a legegyszerűbb formában. A gyártók más anyagokkal is előállnak, amelyek számos előnnyel járnak:

- Biopamut - főként gyermekágyakhoz használják. Fő előnye a növényvédőszer-mentes termesztés és a vegyszermentes feldolgozás. A biopamut termesztése visszanyúlik az eredeti mezőgazdasági technikákhoz, amelyek az emberi erőt használják a betakarításban, a természetes öntözést és a biológiai kártevők bevetését. Ha nem idegen Öntől az ökológia, akkor a biopamuttal nem tévedhet.



- A krepp különösen népszerű, mert nem kell vasalni. Még mindig pamut, annak minden előnyével, mint például a melegség vagy a nagy nedvszívó képesség.
- Pamutszatén - a pamutszálak másik népszerű kikészítése. Ismét nagy előnyei közé tartozik, hogy megtartja az összes fent említett tulajdonságot, emellett hosszú élettartamú, miközben megőrzi a szövet és a nyomtatás minőségét, fényűző megjelenésű, puha fényű, és nagyon kellemes tapintású, és nem kell vasalni!
- A flanel nagyon meleg, különösen alkalmas a téli hónapokban. A pamutszálakat sűrű szálszámmal, kreppszövésben szőtték és fésülték, hogy kivételes puhaságú szövetet hozzanak létre.
- Mikroplüss ágynemű, amely ismét alkalmas különösen a téli hónapokra. Itt figyelni kell az összetételre. A legtöbb gyártó 100% poliészterben kínálja - az anyag elveszíti légáteresztő képességét és nedvszívó képességét. Alkalmas a pamut mikrofleece, amely 80%-ban pamut (pl. Matějovský). Nagy előnye az abszolút alacsony karbantartás.
- Az utóbbi időben népszerűvé vált a legfinomabb és legjobb minőségű egyiptomi pamutfonalból készült mako szatén, az érzékeny bőrű allergiások számára különösen alkalmas bambusz, amely kiváló hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik, a tencel, amely természetesen antibakteriális, vagy a luxus damaszt a jellegzetes szövött mintáival. Itt figyelembe kell vennünk a magasabb beszerzési árat.
Javasoljuk továbbá, hogy összpontosítson a fedelek rögzítésére. Szerencsére a szakadt és elveszett gombok ideje már a múlté, és szinte mindenhol kiváló minőségű cipzárakat használnak.

A tökéletességhez már csak a megfelelő gyerek lepedő hiányzik - a klasszikus egyszínűektől kezdve a legkülönbözőbb színek és árnyalatok széles skáláján válogathatunk a kedvenc hőseinket ábrázoló tematikus lepedőkig - Harry Potter lepedő, Pókember, Minecraft, Star wars és még sok más - a legtöbb 100% pamutból készül, és egész évben használható. Ha az egyszínű, egy kis spandexet tartalmazó, akár a Dadka vagy a Matějovský cseh gyártmányú lepedőket választja, akkor a minőséget választja - a lepedők vastagabbak és kellemesebb tapintásúak a licencelt lepedőkhöz képest. Télire a frottír lepedők alkalmasak.



 

Vissza a hírek listájához
Hogyan válasszunk iskolatáskát? Olvassa el útmutatónkat.

Licenc termékek

Legfrissebb híreink

12.10.

Halloween dekoráció, smink és kézművesség gyerekeknek

Ötletek kísérteties szórakozáshoz – inspiráció a halloweeni arcfestéshez, dekorációk készítéséhez önkeményedő agyagból, dekorációk partikhoz és hirdetőtáblákhoz.

14.08.

Mibe csomagoljunk egy snacket?

Tippek az iskolai uzsonnás dobozokhoz kicsiknek és nagyobbaknak.Kicsi, nagy, fix vagy mozgatható válaszfalat szeretne? Vagy organikus? Nem műanyagból? Összecsukható és textil? Ha műanyag - melyik és mire kell figyelni?

27.06.

Helyes ceruzafogás?

Ahhoz, hogy az írás a gyermek és a szülők számára az első pillanatoktól kezdve örömet és ne frusztrációt okozzon, fontos, hogy a kezdetektől fogva helyesen fejlesszük. Fontos a megfelelő fogás!

MenuX

InformaceX