Gyerek ágynemű - amit jó tudni

Szeretné, ha gyermeke alig várja, hogy este lefeküdjön? Semmi sem könnyebb, mint minőségi és szép gyerek ágyneművel kellemesebbé tenni a lefekvés idejét.
Az első dolgok között, amelyeket a várandós szülők megvásárolnak a baba felszereléséhez, az ovis ágynemű. Ez többnyire 100% pamutból készül, nagyon kellemes tapintású, és kialakítása gyönyörűen kiegészíti a baba első szobájának összképét. Célszerű a kiságyat szivárgásmentes lepedővel is felszerelni.
A gyermek második éve körül már egy nagy ágyat vásárolunk, és itt a gyerek ágyneműk lehetőségeinek, mintáinak, típusainak és anyagainak sokasága nyílik meg.
A legtöbbször a gyerek ágynemű klasszikus mérete 140 x 200-as.
A kisgyermekeknél a mese- és filmfigurák, az autók vagy az állatok vannak túlsúlyban a népszerűségben. A nagyobbaknál a filmhősök következnek - pl. Harry Potter ágynemű, játéktémák - Play Station vagy Minecraft. A tinédzsereknél az absztrakt, virágos vagy 3d-s minták jönnek divatba.

Az utóbbi időben a sötétben világító ágyneműk nagyon népszerűvé váltak a gyerekek körében. A huzatok nyomtatásának része egy speciális fluoreszkáló festék, amely nappali fény vagy lámpa megvilágításakor a fény kikapcsolása után még egy ideig világít. Ennél a típusnál nagyon óvatosan kell mosni, és szem előtt kell tartani, hogy az ismételt mosás fokozatosan elhalványítja ezt a hatást. Tapasztalataink szerint azonban a kopás nem történik nagyon gyorsan, és általában addig tart, amíg a gyermek érdeklődése tart 😊.


 

És milyen anyagot válasszunk?

Már nem kell kizárólag a pamutra hagyatkoznunk a legegyszerűbb formában. A gyártók más anyagokkal is előállnak, amelyek számos előnnyel járnak:

- Biopamut - főként gyermekágyakhoz használják. Fő előnye a növényvédőszer-mentes termesztés és a vegyszermentes feldolgozás. A biopamut termesztése visszanyúlik az eredeti mezőgazdasági technikákhoz, amelyek az emberi erőt használják a betakarításban, a természetes öntözést és a biológiai kártevők bevetését. Ha nem idegen Öntől az ökológia, akkor a biopamuttal nem tévedhet.



- A krepp különösen népszerű, mert nem kell vasalni. Még mindig pamut, annak minden előnyével, mint például a melegség vagy a nagy nedvszívó képesség.
- Pamutszatén - a pamutszálak másik népszerű kikészítése. Ismét nagy előnyei közé tartozik, hogy megtartja az összes fent említett tulajdonságot, emellett hosszú élettartamú, miközben megőrzi a szövet és a nyomtatás minőségét, fényűző megjelenésű, puha fényű, és nagyon kellemes tapintású, és nem kell vasalni!
- A flanel nagyon meleg, különösen alkalmas a téli hónapokban. A pamutszálakat sűrű szálszámmal, kreppszövésben szőtték és fésülték, hogy kivételes puhaságú szövetet hozzanak létre.
- Mikroplüss ágynemű, amely ismét alkalmas különösen a téli hónapokra. Itt figyelni kell az összetételre. A legtöbb gyártó 100% poliészterben kínálja - az anyag elveszíti légáteresztő képességét és nedvszívó képességét. Alkalmas a pamut mikrofleece, amely 80%-ban pamut (pl. Matějovský). Nagy előnye az abszolút alacsony karbantartás.
- Az utóbbi időben népszerűvé vált a legfinomabb és legjobb minőségű egyiptomi pamutfonalból készült mako szatén, az érzékeny bőrű allergiások számára különösen alkalmas bambusz, amely kiváló hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik, a tencel, amely természetesen antibakteriális, vagy a luxus damaszt a jellegzetes szövött mintáival. Itt figyelembe kell vennünk a magasabb beszerzési árat.
Javasoljuk továbbá, hogy összpontosítson a fedelek rögzítésére. Szerencsére a szakadt és elveszett gombok ideje már a múlté, és szinte mindenhol kiváló minőségű cipzárakat használnak.

A tökéletességhez már csak a megfelelő gyerek lepedő hiányzik - a klasszikus egyszínűektől kezdve a legkülönbözőbb színek és árnyalatok széles skáláján válogathatunk a kedvenc hőseinket ábrázoló tematikus lepedőkig - Harry Potter lepedő, Pókember, Minecraft, Star wars és még sok más - a legtöbb 100% pamutból készül, és egész évben használható. Ha az egyszínű, egy kis spandexet tartalmazó, akár a Dadka vagy a Matějovský cseh gyártmányú lepedőket választja, akkor a minőséget választja - a lepedők vastagabbak és kellemesebb tapintásúak a licencelt lepedőkhöz képest. Télire a frottír lepedők alkalmasak.



 

Vissza a hírek listájához
Hogyan válasszunk iskolatáskát? Olvassa el útmutatónkat.

Licenc termékek

Legfrissebb híreink

09.11.

Gyerek ágynemű - amit jó tudni

Tudtad, hogy a mikroplüss pamutból is készülhet? Új anyagok és azok áttekintése.

23.08.

Füzettartók vagy füzetboxok?

Rengeteg módja van annak, hogy megvédje a füzeteket és a tankönyveket a gyűrött sarkoktól. Melyik lehetőség a megfelelő az Ön iskolásai számára?

15.08.

Oxybag új kollekció 2023

Továbbfejlesztett modellek és az új Oxy bag iskolatáska 2023! Választás? Fontolóra veszi? A márkáról szóló részletes információk biztosan felgyorsítják a döntéshozatali folyamatot.

MenuX

InformaceX