Hogyan válasszunk diák hátizsákot

diák hátizsák kiválasztása nagymértékben hasonlít az alsó tagozatosoknak szánt iskolatáska kiválasztásához. Fontos figyelembe venni a paramétereket, így megvédheti gyermeke hátát. Ideális, ha gyermeke meghallgatja a tanácsokat. Egy kis diplomáciával azonban remélhetőleg sikerül fontos információkat juttatni a tinédzser tudatalattijába, akit elsősorban az érdekel, hogy a táska menő legyen. Melyek a fontos paraméterek?
  • 1. Méret

    • Ahogyan az összes iskolatáskánál, a hátizsákoknál is fontos figyelembe venni a hátrész hosszát, valamint a méreteket. A táskának jól kell illeszkednie a gyermek hátára, a vállak és a keresztcsont közötti távolságnak megfelelően. Egy olyan modell, amely hossza egészen a gyerek fenekéig ér, határozottan rossz választás. Az internetes vásárlás során vegye figyelembe a magasságot. A 3. és 4. osztályos gyermekek többségének a 41 cm körüli magasságú (130-140 cm), az 5. osztályban 43 cm (140-150 cm), a 7. osztálytól kezdve az idősebb iskolásoknak - magasságuktól függően - a 45-50 cm körüli klasszikus modelleket ajánljuk. Kínálatunkban például a tartós aljú Ars Una, az Oxy Style Mini, a nagyobb Oxy Scooler, Hama Coocazoo RayDay és ScaleRale, Bagmaster, valamint a Stil Junior, Boll School Mate 20 és a nagyobb Smart 24 modellekkel találkozhat.
     
    • Ha gyermeke jelentősen kisebb vagy nagyobb a társainál, ne hagyja magát befolyásolni az aktuális divatirányzatoktól és attól, hogy mi a "menő". Olyan típust válasszon, amely mérete megfelel gyermekének. Ha nem tudnak egyetérteni a választásban, keressen valamit, amivel meg tudja győzni gyermekét.
     
    • A tinédzserek gyorsan nőnek. Ha attól tart, hogy gyermeke hamar kinövi a megvásárolt modellt, esetleg gerincproblémákkal küzd, válasszon állítható hátrendszerrel ellátott modellt. Így mindig biztos lehet abban, hogy a hátrész beállítása megfelel a gyermek aktuális magasságának. A már említett márkákat tudjuk ajánlani, amelyek rendelkeznek ezzel a rendszerrel: Coocazoo ScaleRale, Boll Schoolmate és a nagyobb Smart 22, Ergobag Satch.
  • 2. Súly

    • A gyermek számos felszerelést hordoz magával, így a súlynak a lehető legalacsonyabbnak kell lennie, azonban minden szükséges elemet fontos megtartani. A szabvány az általános iskola 2. osztálya számára körülbelül 1400 grammos határt szab, a szakértők ajánlásai szerint a súlynak a gyermek súlyának 10-15%-ának kell megfelelnie. Legfeljebb 1,1 kg-os súlyt ajánlunk. Még ezzel a korlátozással is bőven lesz választási lehetősége.
  • 3. Ergonómia

    • A legfontosabb elem a hátrendszer kialakítása. A párnázásnak tartósnak kell lennie, mégsem szabad nyomnia a gyerek hátát. Meg kell felelnie a gyermek anatómiájának - a megfelelő helyeken kell támogatnia a hátat, különösen a lapockák környékén.
     
    • vállpántok szintén nagyon fontosak. Ha nem megfelelő párnázással ellátottak és nem jó a kialakításuk, kellemetlenné tehetik a táska hordozását. Ki szeretné, ha a vállpánt a vállába vagy a nyakába vágna? Ha megérkezik Önhöz az Ön által kiválasztott modell, próbálja azt ki terheléssel. Alapvetően kétféle vállpánt típus létezik, amelyek mindegyike más-más testalkathoz illeszkedik.

    Ha U betűre hasonlító vállpántokkal ellátott modellt választott (bal oldali), számolnia kell azzal, hogy a hátizsák lejjebb fog ereszkedni a háton. Ez azt jelenti, hogy legalább 3 cm-t hozzá kell adni a modell magasságához. Ezért általában magasabb diákok számára alkalmasabb.
     
    • mellkasi öv számos gyártó esetében alapfeltszereltségnek számít. Segíti a helyes illeszkedést a háton, ennek köszönhetően a pántok nem csúsznak le a vállról. Ez különösen fontos a keskenyebb vállú, kisebb gyermekek esetében. Ha a kiválasztott típus nem rendelkezik mellkasi övvel, akkor gond nélkül megvásárolható univerzális változatban is.
     
    • derékövet akkor fogja értékelni, ha gyermeke több felszerelést hordoz. Bekapcsolását követően a táska súlya a csípőre oszlik, így tehermentesítve a gerinc többi részét. A kiváló minőségű Ergobag Satch (1,2 kg) vagy a ScaleRale a Hama gyártótól (1,2 kg) is rendelkeznek ilyen pánttal.
  • 4. Minőség

    • Olyan jó hírű gyártóktól vásároljon árut, akik rendelkeznek a termékeikre vonatkozó tanúsítványokkal! A növekedési időszakban alakul ki a testtartás és az automatikus mozgások. Ha gyermeke a testtartási rendellenességek valamelyikében szenved, még alaposabban fontolja meg a választást. Habozás nélkül tudjuk ajánlani a Hama Coocazoo, az Ergobag Satch és a nagyobb Bagmaster modelleket. A divatmárkákkal (Dakine, Nike...) ellentétben ezek valóban iskolai felszerelések szállítására készültek, és úgy vannak kialakítva, hogy ellenálljanak a mindennapi nagy terhelésnek.
     
    • A mindennapos viselés során értékelni fogja az anyag minőségét és vízhatlanságát. Ezeknek köszönhetően a táska élettartama hosszabb lesz, valamint kevesebb sérülésre lehet számítani. Ez legfőképpen fiúknál lehet fontos, akik nem cserélnek olyan gyakran iskolatáskát.
     
    • Ha jobb minőségű modellt választ, az általában drágább, azonban nagyobb terhelést bír ki. A kevésbé jó minőségű modellek hátrendszere nem jó minőségű, ezen felül élettartamuk is rövidebb és károsodásra is számítani lehet.
  • 5. Biztonság

    • Látni és látva lenni - ez a biztonság fő elve. A minden oldalon (különösen az oldalán) jelen lévő fényvisszaverő elemek további nyugalmat biztosítanak, amikor gyermeke reggel vagy este szürkületben sétál az iskolába. Egyes márkák fájó pontja, hogy a fényvisszaverő elemek hiányoznak a táska oldaláról, ami megnehezíti a tizenévesek átkelőn való észlelését.
  • További olyan paraméterek, amelyek felkelthetik érdeklődését

    • Laptop: Manapság sok diák visz magával laptopot vagy tabletet az iskolába. A diák hátizsák típusokat ezért gyakran speciális párnázott zsebbel látják el.

    • Rejtett zseb - az egyes modellek értéktárgyakra szolgáló rejtett zsebbel felszereltek.

    • Italtartó zseb: Hosszabb idő az iskolában = nagyobb folyadékszükséglet. Próbálja ki, hogy egy nagyobb palack is elfér a táska zsebében, vagy sem.
  • A leggyakoribb hibák a kiválasztás során

    • nem megfelelő a hátrész hossza

    • nem megfelelő távolság a vállpántok közt, valamint nem megfelelő kialakítású vállpántok

    • az ár vagy a divat előnyben részesítése a minőséggel szemben





Vissza a cikkek listájához
Hogyan válasszunk iskolatáskát? Olvassa el útmutatónkat.

Licenc termékek

Legfrissebb híreink

09.11.

Gyerek ágynemű - amit jó tudni

Tudtad, hogy a mikroplüss pamutból is készülhet? Új anyagok és azok áttekintése.

23.08.

Füzettartók vagy füzetboxok?

Rengeteg módja van annak, hogy megvédje a füzeteket és a tankönyveket a gyűrött sarkoktól. Melyik lehetőség a megfelelő az Ön iskolásai számára?

15.08.

Oxybag új kollekció 2023

Továbbfejlesztett modellek és az új Oxy bag iskolatáska 2023! Választás? Fontolóra veszi? A márkáról szóló részletes információk biztosan felgyorsítják a döntéshozatali folyamatot.

MenuX

InformaceX